Andere fietsmogelijkheden en verbindingen

Andere fietsmogelijkheden in dit gebied:

♦ Door gebruik te maken van fietsroutes van bijvoorbeeld het Fietsweb (zoals de Jacobsroute deel 2, Fietsroute langs Oude Wegen en de Katharen-Baskenroute) is het mogelijk om diverse rondjes samen te stellen in dit gedeelte van Zuid-Frankrijk.
 
♦ Vanuit Bordeaux kan nog 59 km verder gefietst worden over het fietspad van de Voie Verte de Bordeaux à Lacanau-Océan naar de Atlantische Oceaan en vandaar bijvoorbeeld naar Royan (via de Voie Verte du littoral en Gironde) of naar Biaritz (via de Voie Verte Tour du Bassin d'Arcachon en de Voie Verte du littoral dans les Landes). Kijk voor een volledig overzicht van de Voies Vertes rond Bordeaux hier.

Verbindingen
De snelste treinverbinding tussen Bordeaux en Béziers, Narbonne of Sète is - zonder fiets of met een ingepakte en kleingemaakte fiets (afmeting max. 120 cm x 90 cm) slechts 4,5 uur. Met niet verpakte fiets is dat het dubbele. Wie z'n auto dus ergens heeft geparkeerd, kan met de trein eenvoudig en snel terug naar het beginpunt. Ook zijn deze plaatsen per trein vanuit Nederland te bereiken. Op de meeste TGV's via Parijs kan de fiets alleen mee indien kleingemaakt en verpakt zoals hierboven vermeld. Ook gaan er diverse fietsbussen naar Zuid-Frankrijk.

Transport naar Bordeaux of Avignon
Wie zonder rompslomp van fiets en/of bagage naar of van Bordeaux of Avignon wil reizen kan eventueel gebruik maken van Soetens Transport. Info: Tel. 06-53713539
Zie ook: www.fiets-vervoer.nl