Opmerkingen en reacties op Fietsen door Zwitserland

Het formulier om reacties te versturen staat hier

♦ Reactie's uit 2015 ♦
Erik, Arry en Koen Bos schreven op 12 augustus

We hebben als gezin met onze zoon van 15 jaar met veel plezier gefietst door Zwitserland, maar hadden toch op vrij veel plekken meer van de gids verwacht. De beschrijving is niet zo constant in het aangeven van de moeilijkheidsgraad, zodat we soms erg verbaasd waren hoe moeilijk of juist hoe makkelijk een gedeelte te fietsen was. Ook de informatie over de campings en de voorzieningen onderweg zouden we graag wat uitgebreider hebben gezien. Hopelijk helpen onze aanvullingen hierbij.  (Zie hiervoor de aanvullingen en correcties)
♦ Reactie's uit 2014

Servaas Damen schreef op 12 oktober 2014

Beste Luc,

In je reisgidsje Fietsen door Zwitserland staat een fout bij 1 van de campings waar wij geweest zijn.
Het gaat om de camping in Wil (zie blz. 66, kaart 5).

Het telefoonnummer dat in je boekje staat moet nog een 3 achter gezet worden. Wij hebben diverse keren naar de camping gebeld en kregen geen contact. We zijn er maar op goed geluk naar toegefietst, alhoewel we twijfelden of de camping nog wel bestond. Gelukkig was dat zo. Het was zelfs de beste camping die we in Zwitserland gehad hebben. De camping dateert van 2013, heeft een restaurantje waar `s avonds eenvoudige warme maaltijden gegeten kunnen worden (evt met mooi weer op het terras), en waar je `s morgens kunt ontbijten (prima). Het sanitair is geweldig en de ligging heel mooi. Het is alleen wel behoorlijk klimmen vanaf de hoofdroute.

Groeten

Het juiste telefoonnummer is dus: 062 875 22 63

Alard Litjens schreef op 21 juni 2014

Wij hebben net deze mooie route gefietst in twee weken.
Het geeft een prachtig beeld van Zwitserland.
Mieke en Alard
 
Fotoserie van deze route staat hier.
Biblion recensie 26 maart 2014

Fietsen door Zwitserland: een rondrit langs rivieren en door bergen: met startplaatsen in Basel en Genève: een cultuurhistorische fietsroute door het bergachtige Zwitserland

Zwitserland lijkt een land voor sterke, goedgetrainde wielrenners die in urendurende beklimmingen de hoogste Alpentoppen bedwingen. Dat is mogelijk, maar in dit boekje worden prachtige routes beschreven die voor 'iedereen met een beetje fietsconditie' af te leggen zijn (al dan niet samen met hun kinderen). Er wordt een rondrit van bijna duizend  kilometer geboden, die verdeeld is in drie trajecten: de Rhein-Route en de Rhöne-Route zijn eenvoudig en grotendeels vlak, de Jura-Route is uitdagender en vereist een goede fietsconditie. Daar waar er werkelijk geklommen moet worden (onder meer uitstapjes over de Gotthard- en de Furkapass), zijn omleidingen aangegeven (per openbaar vervoer).

Routes zijn voorzien van een goede beschrijving en een hoogteprofiel (wat het inschatten van de moeilijkheid vergemakkelijkt) en er is de mogelijkheid om GPS-tracks te downloaden. Algemene toeristische
informatie, lijsten met overnachtingsmogelijkheden (camping, pension, hotel) en een lijst van fietsverhuur/fietsenmakers maken dit boekje tot een zeer compleet en goed bruikbare handleiding.

Recensent: M. Deylius
Arjen Burghoorn schreef op 9 februari 2014
 
In het boekje Fietsen door Zwitserland is een fout geslopen.
Er wordt meerdere malen gerept van Llanz (dus met dubbel L). De naam van het dorp in Graubunden daarentegen is Ilanz (dus beginnend met i en als tweede letter een L). Iets voor de volgende uitgave wellicht.

Verder niets dan lof voor het uitermate leesbare boekje. Wij zullen aankomende zomer een groot deel van de door u beschreven reis afleggen.
Ernst Gelderman schreef op  31 januari 2014

Prachtig boekje trouwens, net binnengekregen, alle lof voor het werk dat erin zit! Wij overwegen serieus om het rondje deze zomer te gaan rijden.


Het formulier om reacties te versturen staat hier