Aansluiting met de ViaRhôna in Lyon

De V50 van Luxemburg naar Lyon, ook wel l'Echappée Bleue genaamd, is een nieuwe Franse lange-afstandsroute die nog in ontwikkeling is. Het traject tussen Mâcon en Lyon is nog niet gerealiseerd, maar de onverharde jaagpaden langs de Saône zijn bij normale weersomstandigheden met een goede fiets redelijk te berijden. Zo is een grotendeels verkeersvrije verbinding van ± 80 km mogelijk met Lyon, waar de aansluiting met de ViaRhôna is.
In Mâcon moet via de Pont François Mitterand (meest zuidelijke brug; zie kaart 44 in de gids) de overkant van de Saône worden opgezocht. Direct rechtsaf over de D51 en de zijarm van de Saône oversteken naar de rotonde. Rechtdoor onder het spoorviaduct en even verder het jaagpad opzoeken en onder de snelweg door. 
Zie het kaartje
De linkeroever van de Saône kan van hieraf over het jaagpad worden gevolgd (gaandeweg zijn steeds meer stukken van het jaagpad verhard). In Fontaines-sur-Saône moet naar de rechteroever worden overgestoken en gaat het via de voorsteden van Lyon, Collonges en St. Cyr, tot de Pont Georges Clemenceau in het centrum van Lyon. Daar kun je het beste via de fietstunnel van La Croix-Rousse doorsteken naar de Rhône. De ViaRhôna loopt hier over de kade op de linkeroever (oostelijke oever). Zie verder Fietsen over de ViaRhôna.