Aanvullingen en correcties op de fietsroute

Het formulier om correcties in te sturen staat hier.


Aanvullingen en correcties editie 2022

Pagina 111 / kaart 53, km 41.7. In Werder heeft de bouw van een nieuwe traploze fietsbrug naast de spoorlijn vertraging opgelopen. De oude fietsbrug met trappen (aan de andere kant van de spoorlijn) kan nog gebruikt worden, maar is op werkdagen vaak gestremd, in ieder geval nog tot 26 augustus 2022. Deze stremming duurt op maandag t/m donderdag van 6:30 tot 18:00 en op vrijdag van 6:30 tot 13:30 uur. In het weekend zijn er geen beperkingen.

Tijdens de stremming kan de omleiding op het kaartje hieronder worden gevolgd.


Pagina 146. In de tabel bovenaan deze pagina staat dat er 1 persoon op een Niedersachsenticket kan reizen. Dat moet 1-5 personen zijn.


Tot en met 31 augustus 2022 geldt in het openbaar streekvervoer in heel Duitsland een tarief van 9 euro per kalendermaand. Dit 9-euro-ticket is persoonsgebonden en geldig van de eerste tot en met de laatste dag van elke maand. Het kan worden gebruikt in het plaatselijk vervoer, d.w.z. regionale treinen, bussen, S-Bahnen, metro's en trams. In principe alleen tussen stations in Duitsland, maar ook vanaf Hengelo en Oldenzaal in de regionale trein met eindbestemming Bielefeld. Langeafstandstreinen (b.v. IC, EC, ICE) en langeafstandsbussen zijn in de regel uitgesloten.
Voor het meenemen van fietsen blijven echter de oude tarieven van kracht. Door de toegenomen drukte zal het meenemen van fietsen in de zomermaanden lastiger worden. Zie verder https://www.bahn.de/angebot/regio/9-euro-ticket.