GPS bestanden Fietsen naar Berlijn

Laatste update 22-01-2023

Hier kunnen de GPS-tracks (ook wel 'sporen' genoemd) gedownload worden voor Fietsen naar Berlijn.

Samengestelde GPS-tracks (voor navigatietoestellen van o.a. Garmin)

♦  Klik hier voor de samengestelde GPS-tracks

Na het aanklikken zijn de gps-tracks te vinden als zip-bestand in de map 'downloads' (bij de meeste Windows pc's).
In het zip-bestand zitten:
- een bestand met samengestelde tracks van alle trajecten (hoofdroute en alternatieven); dit bestand is geschikt voor de meeste Garmin toestellen van na 2010
- een bestand met iets minder nauwkeurige compacte tracks van alle trajecten (hoofdroute en alternatieven); dit bestand is ook geschikt voor oude toestellen van voor 2010 (die maximaal 50 tracks kunnen opslaan met niet meer dan 500 punten per track)

Alle tracks staan in het GDB formaat (Garmin MapSource) en in het GPX formaat.

Wanneer op het toestel slechts één traject is te zien, probeer dan de losse tracks hieronder.


Losse GPS-tracks voor alle navigatietoestellen

Voor andere gps-apparaten of smartphones die geen samengestelde track kunnen lezen, hebben we de hoofdroute op één track staan; daarnaast zijn er losse tracks van elk traject en van de alternatieven.

♦   klik hier voor de tracks

De tracknummering correspondeert met de fietsgidsindeling.

De hele route is van west naar oost beschreven. Vanwege de overheersende westenwinden is dit meestal de prettigste rijrichting. Ook de gps-tracks zijn in deze richting gemaakt. Voor het overgrote deel van de route zijn deze tracks ook prima in de omgekeerde richting te fietsen, maar wees dan wel alert op eenrichtingsverkeer. Fietsen tegen de rijrichting in is in Duitsland niet zo vaak toegestaan en kan gevaarlijk zijn. Haast altijd gaat het om situaties in de bebouwde kom, waar een alternatieve route snel gevonden is.  Bij een korte afstand kan het net zo handig zijn om een stukje met de fiets aan de hand tegen de stroom in te lopen.


Wij zijn auteurs van fietsgidsen en geen gps-specialisten. Het heeft daarom geen zin om ons vragen te stellen over de werking van gps-apparaten en navigatie-apps. Informatie hierover is te vinden bij de leveranciers van deze apparaten en via de volgende links:

www.europafietsers.nl/fietsen-met-gps

www.gps-wijzer.nl/gps-informatie-garmin

♦ https://forum.gps.nl