Aanvullingen en correcties op de fietsroute

Het formulier om correcties in te sturen staat hier.


Na Brexit en covid zijn de oude gidsen (uit 2015, 2017 en 2020) niet meer up to date. In 2023 is het Engelse deel van de route weer helemaal nagefietst en sinds maart 2024 is er een volledig herziene editie. Wie een stuk van de route wil gaan fietsen en nog een oude gids heeft, kan deze het beste vervangen.


Editie 2024

Blz. 119 onderaan, traject 12
Langs het Autoluw en avontuurlijk alternatief langs de Theems is behalve de trap over de vloedmuur nog een ander obstakel gekomen op de plek waar in 2023 nog een normaal te openen hek stond. Dit obstakel is met een bepakte fiets erg lastig te passeren. Bovendien kan een deel van het pad bij hoog water overstromen. Dus behalve autoluw en avontuurlijk wordt dit alternatief ook steeds meer een surrealistisch voorbeeld van Brits fietsroutebeleid.

Blz. 119 onderaan, traject 11
Langs het Autoluw en avontuurlijk alternatief langs de Theems is behalve de trap over de vloedmuur nog een ander obstakel gekomen, dat met een bepakte fiets lastig te passeren is. Bovendien kan een deel van het pad bij hoog water overstromen. Dus behalve autoluw en avontuurlijk wordt dit alternatief ook steeds meer een surrealistisch voorbeeld van Brits fietsroutebeleid.

Blz. 119, traject 11 en 12
Sinds  april 2024 is de veerpont over de Theems tussen Tilbury en Gravesend stilgelegd (zie hier voor een uitleg van de vervoerder). Of deze oeververbinding in de toekomst hersteld kan worden, is onbekend. Zie pagina 120 en 121 voor een alternatieve route.

Wie de fietstaxi via de Dartford Crossing wil benutten, moet bij Km 72.3 het kleinste van de twee hekken openen en daarna een fietsstrook volgen. Dit komt uit bij een klein gebouwtje van Crossing Control Essex'. Hier hangt een telefoon met vaste verbinding om de fietstaxiservice te bestellen.

Een andere optie is met de trein van Tilbury Town naar London Fenchurch Street; dan 1.5 km fietsen (zie kaartje hieronder) en vervolgens per trein van London Bridge Station naar Gravesend. Fietsen mogen gratis in de trein, maar niet in de spitsuren.


Verkeerde kaartjes in de editie 2017

Blz. 78 en 115
In de editie 2017 (de editie wordt vermeld op pagina 4) staan op de pagina's 78 en 115 helaas niet de juiste kaartjes (kaart 29 en kaart 65 Tonbridge).

In bijna alle gidsen van deze editie zijn stickervellen met de juiste kaartjes over de verkeerde kaartjes geplakt. Helaas was een klein aantal gidsen al in omloop voordat deze bijzonder vervelende fout werd ontdekt. Een printbare pdf van de juiste kaartjes staat hier.

De juiste kaart 29 ziet er zo uit:

De juiste kaart 65 ziet er zo uit: