Aanvullingen en correcties op de overnachtingsmogelijkheden

Het formulier om correcties in te sturen staat hier.


In de editie 2020 heeft de lijst met campings en andere overnachtingsadressen een grondige update ondergaan. Ten opzichte van oudere gidsen is er zoveel veranderd, dat het ondoenlijk is om hier een enigszins overzichtelijke lijst van wijzigingen te geven.

 

Correcties en aanvullingen voor editie 2017


Campingreviews van fietsers

Traject 5

Kaart 26. Camping Roebeck in Ryde is in 2018 alleen een bungalowpark. Onduidelijk is of dat zo blijft. Op de website staat:  Please note that we are not open for camping or touring holidays during 2018, keep an eye on here and our social media pages for 2019!

Traject 6

Kaart 30. Camping Whitefield in Westmoors: Wij hebben hier voor een dicht hek gestaan en het vermelde telefoonnummer gebeld. De camping is alleen voor members en we werden niet toegelaten. Dit is niet prettig na een dag fietsen in de stromende regen. Deze camping zou ik dus niet aanbevelen.
Aanvulling: Een Camping Card International  (dus niet de Camping Key Europe van de ANWB) zou hier geaccepteerd moeten worden. Dit geldt voor meer Britse campings. Of campingbeheerders dat ook (willen) weten, is onduidelijk. Het zou kunnen dat voorstanders van een Brexit geen enkel buitenlands pasje meer accepteren. Er zijn al eerder klachten over deze camping geweest (zie onder editie 2015). Daarom zal camping Whitefield in een volgende editie niet meer worden vermeld.

Traject 10

Kaart 44. Camping Dornafield in Newton Abbot: Hier zijn alleen plaatsen met volledige voorziening. Er is geen begrip voor fietsers die niets meer nodig hebben dan een douche, toilet en water. Heb geprobeerd korting te krijgen, helaas, we moesten £33,- betalen voor 1 nacht.

Kaart 47. Camping Riverside in Plymouth is voor kampeerders open tot 1 oktober. Daarna moet je van tevoren reserveren. Bij mooi weer blijft deze camping soms langer open.

Traject 11

Kaart 54.  Camping bij pub The Hare and The Hound in Layer Bretton: Paardenveldje bij pub. Sanitair (wc en wasbakje) in pub. Geen douche. 's Nachts gesloten en ook volgende morgen om 09.00 uur nog dicht. Kosten 12 pond voor tentje en 2 personen.

Traject 15

Kaart 75. Camping Coombe Leigh in Hambrook is lastig te vinden en lijkt wat in verval. Enkele reviews van www.ukcampsite.co.uk:

Easy to miss the lane entrance, which is marked by the name Coombe Leigh on a yellow number plate type sign, 10 feet high on the tree at the entrance, but easy to miss. The field is huge, big enough for 100 caravans, so there's always plenty of room. Masses of safe room for kids to run about. There's an adjoining field with caravans stored there, some old and tatty, but it's separate, so no issue really. 

The owners have some issues at the moment, so the site is more like a meadow. It is very well secluded though and has the advantage of a train station just 10 mins walk away. The lane to it is very uneven with large overgrown nettles and thorns. Of the 2 showers, 1 was always cold so we only used the other but there is no light in it. They do not get cleaned, nor do the 2 toilets. It is a shame as with a bit of effort it could be so very nice. I thought a bit pricey at £15 a night.

 

Campings gesloten

Traject 3

Kaart 19. Buncton Manor Farm in Wiston is opgeheven.


Traject 5

Kaart 26. Camping Roebeck in Ryde is ook in 2019 gesloten voor passanten. Op de website van de camping staat: Unfortunately due to building works on the park we are closed for 2019. Het is niet bekend wat de toekomstplannen zijn.

Kaart 26. Beaper Farm in Ryde is opgeheven.

Traject 10

Kaart 44. Bij Prickly Ball Farm in Newton Abbot is geen camping meer.


Traject 11

Kaart 55. De camping in Wickham Bishops (Bouncers Farm) is opgeheven.


Traject 13

Kaart 63. Camping The Conifers bij Gravesend is praktisch onvindbaar en alleen voor leden van de Camping en Caravanning Club.


Traject 14

Kaart 71. De camping in Firle bleek begin juni nog niet open te zijn. Helaas is op de website (http://firlecamp.co.uk) niet te vinden wanneer de camping open zal zijn. Wel is er een telefoonnummer: +447733 103309

Kaart 71. De camping in Lewes (Spring Barn Farm) is gesloten.


Traject 15

Kaart 75. Camping Loveders Farm in Southborne is gesloten.

 

Hotels en B&B's gesloten

Traject 3

Kaart 19. Buncton Manor Farm in Wiston is opgeheven.

 


Correcties en aanvullingen voor editie 2016

Campingreviews van fietsers

De campings waren niet allemaal geweldig. Je krijgt toch wel vaak een plekje achteraf, op een smal groenstrookje met uitzicht op een witte muur van caravans. Ik overdrijf nu een beetje hoor en kan wat pech hebben gehad. Een paar juweeltjes zaten er ook bij: Graffham (traject 4)  (6 of 8 euro dacht ik) en Pett (traject 2, tegenwind-alternatief). Voor de camping in Brighton en Portsmouth betaalde ik, als ik het goed heb, 22 en 28 pond.


Aanvulling

Op traject 1 is ook een camping in Camber (Km 59.4), maar deze kan in het hoogseizoen erg duur zijn:
Kaart 7, Camber, HPw, Camber Sands, New Lydd Rd., 08433092804, 25-3/31-10, II-V

 

Correctie

Op pagina 156 is de camping van Portsmouth per abuis niet vermeld:
Kaart 24, Portsmouth, HPw, South Sea Leisure Park, Melville Road, Southsea, 02392735070, hele jaar, IV-V.

Blz. 154, rechterkolom: de Camping Card International is niet meer verkrijgbaar bij de Fietsersbond. Wel bij de NTKC (alleen voor leden) en bij de webwinkel van de Nederlandse Kampeerauto Club (ook voor niet-leden, zie https://www.nkc.nl/nkc/camping-card-international).

Blz. 163, kaart 25, Portsmouth, Travelodge: 87.1 rechtuit klopt niet. Moet zijn: 88.4 Efp rechtsaf weg oversteken, linksaf over fietspad tussen struiken en hek, door de tunnel, weg oversteken, linksaf over fietspad, om de gebouwen heen, na het blauwe gebouw zie je de Travelodge liggen. De ingang is aan de achterkant van de Sovereign pub. De fietsen staan in de housekeeper's office. Er kunnen er ongeveer vier in. Bel in het hoogseizoen vóór het boeken bij het central booking office van Travelodge het nr. van het hotel 02031954627 om zeker te weten of er plaats is.


Gesloten hotel

Blz. 164, kaart 32, Poole: hotel Corkers is definitief gesloten.

 


 

Correcties en aanvullingen voor editie 2015

Campingreviews van fietsers

Camping traject 3: Wiston Bunctor Manor Farm: er zijn 3 portocabins waarvan er 2 wc's zijn en 1 een soort douche. Er was een grote groep jongeren die allemaal gebruik moesten maken van deze minimale en vieze faciliteiten.  Wij zijn doorgereden naar Washington waar een prima camping lag met goede faciliteiten en zelfs 2 pond goedkoper! (Washington camping park).

Camping traject 6: camping Whitefields is niemand aanwezig.  Hek gesloten. Als je member was van de caravan club kon je bellen maar wij kregen geen gehoor.  Beter van te voren bellen dus.
Aanvulling: Je moet daar een Camping Card International kunnen tonen (dus niet de Camping Key Europe van de ANWB). Dat zal wel voor meer Britse campings gelden, maar bij Whitefields zijn ze daar blijkbaar erg strikt in. (Dit geldt alleen voor campings die zijn aangesloten bij de Britse Camping & Caravanning Club. Op terreinen van de Caravan Club wordt de Camping Key Europe juist wel erkend, maar daar zijn tentkampeerders zelden welkom en daar heb je als fietser dus niks aan.)


Gesloten camping


De camping op kaart 80 (blz. 130) bij Stokenham is er niet meer. Vlakbij in Beeson naar links afslaan en steeds de weg links aanhouden en dan kom je bij een prachtig gelegen simpele camping (met warme douche): Beryls campsite


Nieuwe B&B


Traject 14: Lewes, The Dorset, Malling St., 01273 474 823, 65 pond.


Gesloten hotel

Blz. 164, kaart 32, Poole: hotel Corkers is definitief gesloten.


Review B&B


De White Horse in Maldon (traject 12) heeft een slechte reputatie: boven een lawaaiige pub, geen overdekte plek voor fiets, geen ontbijt en volgens de VVV zou er in drugs gedeald worden. In de volgende editie zal dit adres geschrapt worden.