GPS bestanden voor Fietsen rond Het Kanaal deel 1

Hier kunnen de GPS-tracks (ook wel 'sporen' genoemd) gedownload worden voor het eerste deel van Fietsen rond Het Kanaal.

Grote voordeel: minder op de kaartjes en de routebeschrijving letten. Daarnaast kun je van de route afwijken en eenvoudig weer op de route terugkomen. Je zoomt zover uit dat je de routelijn weer op je schermpje ziet en fietst er naar toe. De routegids is hierdoor niet overbodig geworden. Op de kaartjes in de gids kun je je veel beter oriënteren dan op het kleine schermpje van een GPS. De toeristische teksten geven beschrijvingen van de omgeving en bezienswaardigheden. Achterin de gids is een uitgebreide lijst met overnachtingsadressen. Ook is de fietsgids onmisbaar wanneer de navigatie-apparatuur onverhoopt uitvalt.

♦  Klik hier voor de GPS-tracks voor apparaten van Garmin

Na het aanklikken zijn de gps-tracks te vinden als zip-bestand in de map 'downloads' (bij de meeste Windows pc's).
In het zip-bestand zit de originele (opgeschoonde) track die opgenomen is tijdens het fietsen en een track die gecomprimeerd is voor oudere Garmin apparaten (meestal van voor 2010). Alle trajecten in de gecomprimeerde track zitten onder de 500 punten, waardoor ze minder nauwkeurig zijn.

Deze tracks staan zowel in het GDB formaat (voor Garmin MapSource of Basecamp) als in het GPX formaat.

Wanneer op het toestel slechts één traject is te zien, probeer dan de losse tracks hieronder.


GPS-tracks voor niet-Garmin navigatietoestellen

Voor gps-toestellen die geen samengestelde track kunnen lezen zoals bijv. de Mio, Teasi en Bryton hebben we hem in losse tracks opgedeeld en ingezipt:  klik hier voor de tracks

De tracknummering correspondeert met de fietsgidsindeling.

De hele route is van oost naar west beschreven. Vanwege de westwaartse tendens naar spectaculairdere landschappen en steilere hellingen, die meer fietsconditie vereisen, is dit een prettige rijrichting.  Ook de gps-tracks zijn in deze richting gemaakt. Voor het overgrote deel van de route zijn deze tracks ook prima in de omgekeerde richting te fietsen, maar wees dan wel alert op eenrichtingsverkeer. Fietsen tegen de rijrichting in is in Engeland zelden toegestaan en kan gevaarlijk zijn. Haast altijd gaat het om situaties in de bebouwde kom, waar een alternatieve route snel gevonden is. Bij een korte afstand kan het net zo handig zijn om een stukje met de fiets aan de hand tegen de stroom in te lopen.


Om deze GPS-tracks up-to-date te houden, wordt verzocht ze vooral niet te verspreiden op het internet.
Wijzigingen en verbeteringen worden alleen in de tracks op www.fietsenrondhetkanaal.nl doorgevoerd.

Opmerkingen, wijzingen en/of verbeteringen graag mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Wij zijn auteurs van fietsgidsen en geen gps-specialisten. Het heeft daarom geen zin om ons vragen te stellen over de werking van gps-apparaten en navigatie-apps. Informatie hierover is te vinden bij de leveranciers van deze apparaten en via de volgende links:

www.europafietsers.nl/fietsen-met-gps

https://www.gps-wijzer.nl/gps-informatie-garmin

♦ https://forum.gps.nl