Algemene info Fietsen rond Het Kanaal, deel 2

Dummy omslag deel 2

Fietsen rond Het Kanaal
Deel 2 door West-Frankrijk,
van Roscoff naar De Panne in België

Auteur: Kees Swart

Fietsen rond Het Kanaal is een tweedelige gids, bedoeld voor iedereen die een stuk langs of rond Het Kanaal wil fietsen. De route verbindt alle veerhavens aan de Engelse en Franse Kanaalkust. Zo kan een groot of klein rondje rond Het Kanaal gereden worden door voor een verderweg of dichterbij gelegen overtocht tussen Engeland en Frankrijk te kiezen. Uiteraard kan ook alleen een stuk van de Engelse of Franse kust gefietst worden.

In deel 1 wordt het Engelse deel van de route beschreven. Deel 2 beschrijft het Franse deel van de route: 1500 km vanaf Roscoff in Bretagne tot aan de Belgische grens bij De Panne.

Zowel in Engeland als Frankrijk worden soms bewegwijzerde routes gevolgd, zoals route 2 van het Britse National Cycle Network en de Frans-Engelse Tour de Manche, maar net zo vaak wordt gekozen voor alternatieve routes wanneer bewegwijzerde routes minder geslaagd zijn of geheel ontbreken; natuurlijk steeds langs rustige binnenwegen of fietspaden.
 
Krijtrotsen, stranden, getijden, indrukwekkende kastelen, pittoreske plaatsen met een vaak bizarre geschiedenis: zo uniek als de Kanaalkust is, zo bijzonder is deze route.

Overzicht Kanaalroute deel 2Overzichtskaart Fietsen rond Het Kanaal, deel 2


Deel 1, ISBN: 978-90-77056-33-2 | 170 pagina's | Prijs € 20,50 | zie hier voor meer info
Deel 2, ISBN: 978-90-77056-34-9 | 176 pagina's | Prijs € 20,50 |

Info
Deze goed verzorgde routegidsen zijn volledig in kleur, voorzien van heldere kaarten met een schaal van 1:150.000 en ruim geïllustreerd met foto's. Behalve de routetekst staat in de gidsen ook informatie over de bezienswaardigheden onderweg, overnachtingsmogelijkheden, hoe daar te komen, verkeer en fietspaden, fiets en uitrusting, kaarten en GPS, eten en drinken, klimaat en beste reistijd, natuur en de nuttige (internet)adressen. Alle pagina´s binnenin zijn met persvernis behandeld om ze vochtbestendig te maken.

Deze fietsgidsen zijn te koop bij:
♦ Reisboekhandels, internetboekhandels en bij de algemene boekhandel;
zie de verkooppunten
via onze eigen webshop of via een heel eenvoudig formulier

Deel 2 van 'Fietsen rond Het Kanaal' is aan een update toe. In 2022 wordt de route opnieuw verkend en bijgewerkt. Ook zal de bewegwijzerde Vélomaritime/EuroVelo 4 samen met de bestaande route in de gids worden opgenomen. Een nieuwe druk zal in 2023 verschijnen.
De huidige gids is nog beperkt verkrijgbaar. Als het niet meer lukt om aan een papieren gids te komen, is de editie 2019 hier in een lage resolutie te downloaden.

 


Mont St-Michel