GPS bestanden voor Fietsen rond Het Kanaal deel 2

Hier kunnen de GPS-tracks (ook wel 'sporen'genoemd) gedownload worden voor het tweede deel van Fietsen rond Het Kanaal.

Samengestelde GPS-tracks (voor navigatietoestellen van o.a. Garmin)

♦  Klik hier voor de samengestelde GPS-tracks

Na het aanklikken zijn de gps-tracks te vinden als zip-bestand in de map 'downloads' (bij de meeste Windows pc's).
In het zip-bestand zitten:
- een bestand met samengestelde tracks van alle trajecten (hoofdroute, alternatieven en aanvullingen van de Vélomaritime; dit bestand is     geschikt voor de meeste Garmin toestellen van na 2010
- een bestand met compacte tracks van de hoofdroute en een aantal alternatieve trajecten, zonder aanvullingen van de Vélomaritime; dit bestand is ook geschikt voor oude toestellen van voor 2010 (die maximaal 50 tracks kunnen opslaan met niet meer dan 500 punten per track)

Alle tracks staan in het GDB formaat (Garmin Basecamp en MapSource) en in het GPX formaat.

Is na het laden van een van deze bestanden alleen de track van het eerste traject zichtbaar, gebruik dan de losse tracks die hieronder zijn te downloaden.


Losse GPS-tracks voor alle navigatietoestellen

Voor andere gps-toestellen of smartphones die geen samengestelde track kunnen lezen, hebben we de hoofdroute op één track staan; daarnaast zijn er losse tracks van elk traject, van de alternatieven en van aanvullende delen van de Vélomaritime die buiten de route liggen.

       ♦ klik hier voor de losse tracks
 
De tracknummering correspondeert met de fietsgidsindeling.
 

Tracks van de complete Vélomaritime zijn hier te vinden: www.lavelomaritime.nl/fietsroute

De hele route is van zuidwest naar noordoost beschreven. Vanwege de overheersende westenwinden die ongeremd over zee waaien en het vaak onbeschutte terrein is dit meestal de prettigste rijrichting. Ook de gps-tracks zijn in deze richting gemaakt. Voor het overgrote deel van de route zijn deze tracks ook prima in de omgekeerde richting te fietsen, maar wees dan wel alert op eenrichtingsverkeer. Fietsen tegen de rijrichting in is in Frankrijk zelden toegestaan en kan gevaarlijk zijn. Haast altijd gaat het om situaties in de bebouwde kom, waar een alternatieve route snel gevonden is.  Bij een korte afstand kan het net zo handig zijn om een stukje met de fiets aan de hand tegen de stroom in te lopen.


Om deze GPS-tracks up-to-date te houden wordt verzocht ze vooral niet te verspreiden over internet.
Wijzigingen en verbeteringen worden alleen in de tracks op www.fietsenrondhetkanaal.nl doorgevoerd.

Opmerkingen, wijzingen en/of verbeteringen graag mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 


Wij zijn auteurs van fietsgidsen en geen gps-specialisten. Het heeft daarom geen zin om ons vragen te stellen over de werking van gps-apparaten en navigatie-apps. Informatie hierover is te vinden bij de leveranciers van deze apparaten en via de volgende links:

♦ www.europafietsers.nl/fietsen-met-gps

♦ https://www.gps-wijzer.nl/gps-informatie-garmin

♦ https://forum.gps.nl