Algemene info Fietsen langs de frontlijn

 

Fietsen langs de frontlijn van de Eerste Wereldoorlog
- van Nieuwpoort in België naar Bazel in Zwitserland -

ISBN 978-90-77056-36-3 | editie 2018
prijs € 21,50 |  166 pagina's | geheel in kleur | met ringband | auteur: Kees Swart

Deze fietsroute loopt door het gebied waar tijdens de Eerste Wereldoorlog het westfront lag. Vier jaar lang deelde dit vastgelopen front België en Frankrijk in tweeën. Bijna 100 jaar later zijn in het landschap nog resten van de frontlinie zichtbaar. Ook heeft elke plek zijn eigen monumenten, herinneringen en verhalen. De verscheidenheid aan cultuur en natuur is hier groot: polders en belforten in Vlaanderen, kathedralen in Picardië, wijngaarden en koolzaadvelden in de Champagne, bossen en bergpassen in de Vogezen, vakwerkhuizen en nog meer wijngaarden in de Elzas. Dit alles maakt het fietsen beslist de moeite waard.

De hoofdroute is 1075 km lang en voert over rustige wegen en paden. Zo’n 175 km is helemaal autovrij. Lange steile hellingen worden vermeden. In de Vogezen is er de keuze tussen een pittige route met veel cols en een lichter alternatie
Info
Deze goed verzorgde routegids is volledig in kleur, voorzien van heldere kaarten met een schaal van 1:150.000 en ruim geïllustreerd met foto's. Behalve de routetekst staat in de gids ook een stukje geschiedenis, informatie over bezienswaardigheden onderweg, hoe er te komen per fiets of per trein, voorzieningen onderweg, fietsuitrusting, klimaat en beste reistijd, Franse fietstermen, combineren met andere fietsroutes, nuttige internetadressen, overnachtingsmogelijkheden op campings en in hotels e.d.

Deze fietsgids is te koop bij:
♦ Reisboekhandels, internetboekhandels en bij de algemene boekhandel;
zie de verkooppunten
via de webshop of via een heel eenvoudig formulier


Overzichtskaart van Nieuwpoort in België naar Bazel in Zwitserland
De rode lijn is de hoofdroute, de blauwe lijnen zijn aanvullende trajecten.


 

- Blik op de binnenkant -