Rondje over Rügen

Het hier voorgestelde Rondje over Rügen staat niet beschreven in de Hanze fietsgids omdat er op dit mooie eiland geen aanknopingspunten waren met het Hanzeverbond.
 
Maar ... wie hier toch is kan natuurlijk wel mooi van de gelegenheid gebruik maken om het eiland te bezichtigen en vooral ook omdat er de laatste jaren een groot aantal vrijliggende fietspaden zijn aangelegd.

De voorgestelde route gaat hoofdzakelijk over goede fietspaden en af en toe een drukke weg en is zo'n 200 km lang. Onderaan deze pagina staan twee links die toegang geven tot twee grotere uitprintbare kaarten. Deze kaarten staan 90 graden gedraaid om ze goed op een a4-tje uit te kunnen printen.

Onderweg komt men vanzelf van alles tegen en uiteraard is ook aan een uitstapje naar de Köningsstuhl gedacht.
Aan de oostkant van dit eiland is het echter wel aanzienlijk drukker dan aan de zuidkant.
♦ Wie ook het autovrije eiland Hiddensee wil bezoeken gaat bij Zubzow rechtdoor naar de pont bij Schaprode. Vanuit Stralsund gaan ook rechtstreekse veerboten naar Hiddensee.

Het verste punt ligt uiteraard bij de vuurtorens van Kaap Arkona (zie foto). Bij de VVV op het eiland (en misschien ook in Stralsund) is gratis een kaart te verkrijgen met alle inmiddels aangelegde fietspaden.
Meer info is te vinden op: www.ruegen.de

De hier voorgestelde route is zo rond de 200 km, dus men moet al gauw rekenen op zo'n 3 dagen extra fietsen.


    
Download Kaart 1, Rügen-zuid
  ~  Download Kaart 2, Rügen-noord