De Hanzefietsroute op GPS-tracks

Voor de Hanzefietsgidsen is de route als GPS-tracks beschikbaar. Grote voordeel: minder op kaartjes en routebeschrijving letten en de route is ook omgekeerd te fietsen. Daarnaast kun je van de route afwijken en eenvoudig weer op de route terugkomen. Je zoomt zover uit dat je de routelijn weer op je schermpje ziet en fietst er naar toe. De routegidsen zijn hierdoor niet overbodig geworden. Op de kaartjes in de gids kun je je veel beter oriënteren dan op het kleine schermpje van een GPS en de toeristische teksten geven beschrijvingen van de omgeving en bezienswaardigheden onderweg.

Alle tracks staan in het GDB formaat (Garmin MapSource), versie 3, en in het GPX formaat.
De originele versie is met alle trackpunten; in de compacte versie zijn de trackpunten per traject verlaagd naar minder dan 500. De nieuwere Garmin's zoals de  Dakota, de Oregon en de GPSMAP 62st kunnen 200 tracks aan van 10.000 trackpunten. Wie zo'n apparaat heeft gebruikt de originele bestanden, wie een ouder apparaat heeft gebruikt de compacte bestanden.
 
Voor niet-Garmin toestellen, zoals Bryton, Teasi of Mio, gelden weer andere regels;
lees de gebruiksaanwijzingen bij het toestel en kijk hier.  


♦ Laatste update 17-01-2022 ♦

Hanzefietsroute 1 - van Zaltbommel naar Lübeck
 
⇒  Download hier de GPS-tracks
 
Extra tracks: Alternatief via het pontje over de Waal bij Druten. Geen trapje, alternatief voor zware fietsen. Alternatief vanuit Zwolle over Hasselt naar Genemuiden, 22.9 km. Inkorting door Drenthe: van De Wieden naar Gasselte, 99.1 km.  Aanrijroute vanuit het NS-station Assen naar Gasselte.  Alternatief door de stad Groningen; kan ook als aanrijroute gebruikt worden. Alternatief naar Börger, indien het militair terrein gesloten is. Verhard alternatief over Badenstedt als alternatief voor de bospaden, 12.8 km. Inkorting Hamburg-Lübeck, voor wie snel naar de Oostzee wil, 115 km. Alternatief Stuvenwald. Alternatief door Buchholz, iets rustiger maar iets langer. Alternatief voor de Itzenbüttler keienweg. Alternatief buiten Lüneburg, een klein stukje Seen-Radweg. Alternatief via Grambek. Naar camping Schönböcken in Lübeck. Vanuit Lübeck naar de pont in Travemünde


Hanzefietsroute 2 - van Lübeck naar Brandenburg (of Berlijn)

⇒  Download hier de GPS-tracks
 
Extra tracks: Aanrijroute vanaf HBF Lübeck. Naar camping Ivendorf. Rondje naar Hanzestad Rostock, 50.6 km. Alternatief stationstrap. Over Graal-Müritz. Langs de bodden. Over de oude brug bij Stralsund. Alternatief bij Stahlbrode. Wolgast - Anklam inkorting. Alternatief over Ueckermünde, 19 km. Berlin-Usedom-Radweg, 93.1 km. Alternatief langs de Oder, 87.2 km. Alternatief Oder bij laag water, laatste stukje. Gamengrund verhard. Naar Berlijn HBF via de R1, 76.7 km. Van Berlijn naar de Hanzefietsroute, 46.9 km. Naar Berlijn via de Spree-Radweg, 59.4 km. Alternatief naar Alt Golm. Alternatief naar Trebbin. Alternatief over Fresdorf. Verhard alternatief naar Frech. Verhard alternatief over Krahne


Hanzefietsroute 3 - van Brandenburg (of Berlijn) naar Zaltbommel

GPS-tracks voor Garmin navigatietoestellen die samengestelde tracks kunnen lezen.

 
 Download hier de GPS-tracks
 
Wanneer op het toestel slechts één traject is te zien, probeer dan de losse tracks hieronder.


Losse GPS-tracks voor overige navigatietoestellen en smartphones.
Voor gps-toestellen die geen samengestelde track kunnen lezen zoals bijv. Bryton, Teasi en de Mio, hebben we hem in losse GPX-tracks opgedeeld (en ingezipt). Er zijn tracks voor de aparte trajecten, voor de alternatieven en voor de route in 1 geheel. De tracknummering correspondeert met de fietsgidsindeling. :: Klik hieronder voor de tracks, uitpakken en klaar:
 
Hanzefietsroute deel 1   ::   Hanzefietsroute deel 2   ::   Hanzefietsroute deel 3

De route van deel 3 is in 2022 hier en daar grondig vernieuwd. Wie nog een oude gids van deel 3 uit 2017 (of eerder) heeft en deze niet wil vervangen, kan beter de gps-tracks gebruiken die tot 2017 werden bijgewerkt: klik hier voor de oude gps-tracks van deel 3

Opmerkingen, vragen of verbeteringen graag mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


 

Inkortingsmogelijkheden: zie ook de overzichtskaart.
♦ Via de Ems-Radweg - van Steinbild (deel 1) tot Paderborn (deel 3).
⇒  Download hier de GPS-tracks. Lengte 308 km.
♦ Via de Weser-Radweg - van Bremen (deel 1) tot Hameln (deel 3).
⇒  Download hier de GPS-tracks. Lengte 197 km.
♦ Via de Elbe-Radweg - van Lauenburg (deel 1) tot Tangermünde (deel 3).
⇒  Download hier de GPS-tracks. Lengte 194 km.
♦ Via de Weser-Harz-Heide Radweg - van Lüneburg (deel 1) naar Braunschweig (deel 3).
⇒  Download hier de GPS-track. Lengte 168 km.


Up-to-date
Om deze tracks up-to-date te houden wordt verzocht ze vooral niet te verspreiden over internet. Wijzigingen en verbeteringen worden namelijk alleen in de tracks hier op de website doorgevoerd. Opmerkingen of verbeteringen graag mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Haal voor vertrek altijd de nieuwste versie op.