Hoe kom je er

Combineren met andere fietsroutes
Er zijn diverse andere fietsroutes die raakpunten hebben met de ViaRhôna en zo combinaties mogelijk maken voor langere fietsvakanties.
• Fietsen door Zwitserland heeft in Genève een gemeenschappelijk begin òf eindpunt.
• De Groene weg naar de Middellandse Zee kruist de route in Traject 3 bij Chavanoz en heeft raakvlakken bij Caderousse, Roquemaure, Avignon en Arles, waar de ViaRhôna soms een stukje hetzelfde tracé volgt.
• De Midden-Frankrijkroute kruist de Rhône bij St. Vallier in Traject 5 en Evieu in Traject 2
• Fietsen van Amsterdam naar Barcelona raakt de ViaRhôna in onder meer Condrieu en Tournon; een alternatieve route ook in Lyon en Vienne.
• Tot slot is Sète zowel een van de eindpunten van de ViaRhôna als het beginpunt van Fietsen langs het Canal du Midi en Garonne.

Met het vliegtuig
Er zijn vliegvelden op fietsafstand van de ViaRhôna in Genève, Lyon (St. Exupéry) en Montpellier.
Het vliegveld van Marseille (Marignane) ligt wat verder van de route, maar met de TER-trein zijn Arles of Tarascon makkelijk bereikbaar.
Op Schiphol zijn, afhankelijk van de maatschappij waarbij geboekt wordt, kartonnen fietsdozen te koop. Een goed alternatief is bubbeltjesplastic om de fiets te wikkelen zodat deze als fiets herkenbaar blijft. Het stuur moet een kwartslag gedraaid worden, het zadel zo laag mogelijk en de pedalen verwijderd. Vergeet dus vooral niet passende sleutels voor stuur, zadel en pedalen mee te nemen en deze thuis vast uit te proberen. Voor het losmaken van de pedalen is een pedaalsleutel of lange steeksleutel noodzakelijk. Niet vergeten: een linkerpedaal heeft linkse schroefdraad (rechtsom losdraaien) en een rechterpedaal rechtse schroefdraad!
Bij de Fietsvakantiewinkel kunnen ze eventueel tegen een vergoeding de juiste vlucht met de beste voorwaarden voor de fiets helpen vinden en is ook een fietshoes te bestellen.

Met de trein
Er is een goede treinverbinding vanuit Nederland naar Basel waarop de fiets kan worden meegenomen. In Düsseldorf moet worden overgestapt van de interregionale trein Venlo - Düsseldorf op de Eurocity naar Basel. Vanuit Basel gaat meermalen per dag een trein naar Genève. 

Wie zonder rompslomp van fiets en/of bagage naar bijvoorbeeld Avignon wil reizen kan eventueel gebruik maken van Soetens Transport. 06-53713539, www.fiets-vervoer.nl
Travel-light.nl heeft een vergelijkbare dienstverlening naar ieder willekeurig hotel in Frankrijk.