Nieuwsbrief januari 2015


Nieuwsbrief januari 2015
-  Nieuw in 2015  -
Fietsen rond Het Kanaal
Deel 1 Zuid Engeland

 

van Dover of Harwich naar Plymouth
inclusief een rondje Guernsey en Jersey
Auteur: Kees Swart

  ISBN: 978-90-77056-33-2
Prijs € 19,50 | 172 pagina's | geheel in kleur | ringband
   
Fietsen rond Het Kanaal is een tweedelige gids, bedoeld voor iedereen die een stuk langs of rond Het Kanaal wil fietsen. De route verbindt alle veerhavens aan de Engelse en Franse Kanaalkust. Zo kan een groot of klein rondje rond Het Kanaal gereden worden door voor een verderweg of dichterbij gelegen overtocht tussen Engeland en Frankrijk te kiezen. Uiteraard kan ook alleen een stuk van de Engelse of Franse kust gefietst worden.
 
- Deel 1, waarin het Engelse deel van de route wordt beschreven, is inmiddels verschenen. De hoofdroute begint in Dover en eindigt na 700 km in Plymouth, waar veerboten naar het Franse Roscoff varen. Dover is per boot goed bereikbaar vanuit Duinkerke of Calais. Voor degenen die liever van Hoek van Holland naar Harwich varen, is een 250 km lange route van Harwich naar de Kanaalkust beschreven.
- Deel 2 beschrijft het Franse deel van de route: 1500 km vanaf Roscoff in Bretagne tot aan de Belgische grens bij De Panne en verschijnt in 2016.

Krijtrotsen, stranden, getijden, indrukwekkende kastelen, pittoreske plaatsen met een vaak bizarre geschiedenis: zo uniek als de Kanaalkust is, zo bijzonder is deze route.
 

Hanzefietsroute deel 2
van Lübeck naar Brandenburg (of Berlijn)

 
inclusief diverse alternatieven
Auteur: Michaël Wannet
 
ISBN: 978-90-77056-29-5

Prijs € 19,50 | 134 pagina's | geheel in kleur | ringband
   
Dit tweede deel van de Hanzefietsroute gaat van Lübeck naar Brandenburg via een groot aantal Hanzesteden in Noord- en Oost-Duitsland. Deze nagenoeg vlakke route is zo'n 1000 km lang en voert daarvan zo'n 400 km langs de Oostzee.
De route gaat o.a. over de klifkusten (steilküste) en langs de stranden van de Oostzee, over de schiereilanden Fischland, Darß en Zingst in het Nationale Park Vorpommersche Boddenlandschaft, een klein stukje over het eiland Rügen en dwars over het in z'n geheel beschermde eiland Usedom. Het laatste gedeelte gaat achtereenvolgens over de Uckermünder Heide, dwars door de Uckermark met het Biosphärenreservat Schorfheide-Chorin, een stukje langs de grensrivier de Oder, langs de meren in de Gamengrund op het Barnimplateau (met pingoruïnes), door het natuurpark Märkische Schweiz rond Buckow en rondom Berlijn door de bosrijke deelstaat Brandenburg.
 

Meer info op onze website