Alternatief naar Sète

De ViaRhôna loopt van Genève naar de Middellandse Zee met als meest logische eindpunt het Plage Napoléon, 9 km voorbij Port St. Louis, zoals beschreven in de fietsgids.

Je kunt echter ook vanaf Arles doorfietsen naar Aigues-Mortes en Le Grau du Roi aan de Middellandse Zee. Ook deze route is inmiddels met ViaRhônabordjes bewegwijzerd. Van Aigues-Mortes kan ook heel eenvoudig over het jaagpad langs het Canal de Rhône à Sète, tussen honderden flamingo's, worden doorgefietst naar Sète waar aangesloten kan worden op de route langs het Canal du Midi.

In de 2e druk (2018) van Fietsen over de ViaRhôna is deze uitbreiding naar Sète in zijn geheel opgenomen.

Voor wie de ViaRhôna met de eerste editie uit 2017 fietst is deze route hier als een PDF bestand (8MB) compleet met kaarten en alle informatie over onderdak mogelijkheden te downloaden.
Het tracé wijkt af van de bewegwijzerde ViaRhônaroute die je vanuit Arles eerst onnodig een stuk terug laat fietsen. Ook de route langs het Canal de Rhône à Sète is (nog) niet officieel. Formeel is het zelfs voor fietsers verboden, maar de meeste lokale fietsers verkiezen de rustige, onverharde jaagpaden langs het kanaal boven de slecht op elkaar aansluitende fietspaden langs soms drukke wegen en door uitpuilende badplaatsen.

Links en rechts van het Canal de Rhône à Sète pleisteren honderden flamingo's in brak water